7565 0743 - vi svarer 24/7 info@ic-electric.dk

Hvad er en varmepumpe, og hvordan søger man tilskud?

 

Panasonic-Luft-vand-varmepumpe-12-kW

Varmepumper leverer energi til både helårs- og fritidsboliger og er en optimal løsning til boliger uden for
fjernvarmenetværkets forsyningsområde. Varmepumper findes i tre forskellige varianter: jordvarme, luft-luft og luft-vand.

Fælles for alle tre løsninger er, at de leverer billig og miljørigtig varme til din bolig.

Hvem kan få varmepumper

For at kunne installere varmepumpe i din bolig, skal din bolig ligge uden for fjernvarmeområderne.

Især boliger, der opvarmes med el eller et oliefyr, får en væsentligt billigere og langt mere miljøvenlig energiløsning ved at skifte til en varmepumpe. Varmepumper fylder desuden langt mindre end et oliefyr – de nyeste pumper er så små, at de kan hænges på væggen, hvor de ikke fylder mere end et lille køleskab.

Helt grundlæggende består en varmepumpe af 4 komponenter:

  • En fordampningsmekanisme der akkumulerer varmen fra enten jorden eller luften.
  • En kondensator der sikrer, at varmepumpen overhovedet kan afgive den akkumulerede varme.
  • En kompressionsmekanisme der regulerer, hvor meget man ønsker at hæve varmen.
  • En termostatisk ventil, der justerer mængden af kølemidler i varmepumpen.

Varmepumpen producerer varme, når dens indbyggede kølemiddel ophedes. Det sker, når eks. jordvarmen kommer ind i  pumpesystemet. Da begynder kølemidlet nemlig at koge op og blive til damp, i den fortsatte proces ledes ind i kompressoren. Trykket hæves, og temperaturen begynder automatisk at stige. Det særligt raffinerede ved en varmepumpe indtræffer, når dampen atter transformeres til kølevæske: Da ledes væsken tilbage til fordampningsmekanismen. Det resulterer i, at processen er tilbage ved sit udgangspunkt. Og processen gentager sig én gang til – i teorien en on-going, repeterende proces. Reelt en af de mest miljøvenlige opvarmningsmetoder der findes. I kraft af pumpens kondensatormekanisme bliver den producerede varme nu sendt rundt til boligens varmesystem.

Sådan søger du tilskud til energiforbedring af din bolig

Fra den 15. oktober 2020 er det muligt at søge tilskud til installation af bl.a. varmepumpe, der erstatter oliefyr, gasfyr eller biomassefyr eller elvarme.

Energistyrelsen anbefaler at man benytter en VE-godkendt virksomhed til at installere sin varmepumpe.

Det er faktisk ret nemt at indhente tilbud eller få beregnet en pris på f.eks. varmepumper, solceller, solvarme eller biomassefyr.

En typisk husejer kan få 28.000 kroner i tilskud ved at skifte til en af de mest energieffektive varmepumper på markedet

ANSØG HER(HUSK NEMID) – eller kontakt vores Energirådgiver Per Christensen på 2011 0224 eller pc@ic-electric.dk

OBS: Energistyrelsen har d. 30. oktober 2020 oplyst, at tilskudspuljen er tømt for midler for i år. Der åbnes for ansøgninger i første kvartal 2021.

Tilmeld dig nyhedsbrev på Energistyrelsen hjemmeside, så får du besked når der åbnes for puljen i 2021 – Tilskud 2021

Sådan søger du om energi tilskud til varmepumper
Tekniq garanti for VE-installatører

Du bør altid vælge en installatør, der er omfattet af en garantiordning. På den måde sikrer du dig bedst som forbruger.

Alle VE-installatører er medlemmer af TEKNIQ Arbejdsgiverne og dermed omfattet af TEKNIQs garantiordning. Det betyder blandt andet, at du har mulighed for at klage over udført arbejde til Ankenævnet for Tekniske Installationer. Får du helt eller delvist medhold i din klage, men kan den indklagede installatør ikke efterleve ankenævnets afgørelse, dækker TEKNIQs Garantiordning op til 150.000 kr. inkl. moms.

VE godkendt varmepumpe installatør

Hvad er VE-Godkendelsesordningen?

 

VE-godkendelsesordningen er den officielle danske ordning for installatører og montører af små vedvarende energi-anlæg. Ordningen omfatter varmepumper, solceller, biomassefyr og solvarme og administreres af Energistyrelsen.

VE-godkendelsesordningen betyder bl.a., at virksomheden har en særligt uddannet medarbejder, der er dedikeret til sikre høj kvalitet i virksomhedens arbejde på området og at virksomheden har et overvåget kvalitetsledelsessystem, der minimerer risikoen for fejl.

Ofte stillede spørgsmål om varmepumper

 

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et anlæg, der udnytter jord- eller luftenergi til at producere varme til din bolig.

Der findes tre typer varmepumper:

  • Jordvarmepumper: Varmen “trækkes” ud af jorden gennem nedgravede jordslanger, som er fyldt med frostsikret vand.
  • Luft til vand-varmepumper: Varmen trækkes ud af udeluften. Temperaturen hæves ved hjælp af en kompresser, der opvarmer vand til boligens centralvarmeanlæg.
  • Luft til luft-varmepumper: Energi suges ud af udeluften og omdannes til varme, som sendes videre ind i boligen. Varmpumpen afgiver varme om vinteren og kulde om sommeren. Velegnet til mindre boliger eller fritidshuse.
Hvad koster en varmepumpe?

Prisen på en varmepumpe afhænger naturligvis af, hvor stort et areal den skal kunne opvarme.

  • En jordvarmepumpe har den højeste virkningsgrad men koster typisk i omegnen af 130.000 – 180.000 kr. 
  • En luft til vand-varmepumpe koster typisk 80.000 – 120.000 kr. 
  • En investering i en luft til luft-varmepumpe koster typisk 16000 – 25.000 kr. og er dermed den billigste løsning her og nu. Denne type varmepumpe egner sig dog bedst til mindre boliger eller fritidshuse. Det er ikke muligt at søge om energitilskud til installation af denne type varmepumpe.
Hvem kan få en varmepumpe?

For at kunne installere varmepumpe i din bolig, skal din bolig ligge uden for fjernvarmeområderne.

Især boliger, der opvarmes med el eller et oliefyr, får en væsentligt billigere og langt mere miljøvenlig energiløsning ved at skifte til en varmepumpe. Varmepumper fylder desuden langt mindre end et oliefyr – de nyeste pumper er så små, at de kan hænges på væggen, hvor de ikke fylder mere end et lille køleskab.

Hvorfor skifte til en varmepumpe?

Der er store økonomiske og klimamæssige fordele ved at udskifte dit gamle oliefyr, gasfyr eller biomassefyr (fx træpiller) med en varmepumpe.

Dit energiforbrug vil sænke sig markant – det er godt for både klimaet og pengepungen. Desuden kan du søge om energitilskud og få op til 33.000 kr., når du udskifter det gamle fyr med en jordvarme- eller luft til luft-varmepumpe.

Læs mere om energitilskud her.

Kontaktpersoner

Carsten Due

Morten Jensen
Projektleder installation

Tlf. 2093 1224 
mje@ic-electric.dk

Som VE-installatør er vi uddannede og certificerede til installation af netop Vedvarende Energianlæg som et varmepumpeanlæg.

Og naturligvis får du hjælp og vejledning til at vælge den mest gunstige varmepumpeløsning til din bolig sammenholdt – også i relation til aktuelle tilskudsmuligheder. Få en komplet pris på selve anlægget inkl. monteringen, som vi udfører med garanti for fejlfri installation.

Lyder det “grønt” på en jordnær og forståelig måde, så ring og fortæl mig om dit projekt og din bolig og hør, hvad vi kan tilbyde dig af løsninger:

Jeg er klar på 2093 1224

Vi tager telefonen 24/7 - ring 7565 0743

Telefon 7565 0743