Sådan sparer du penge på varmen og får et sundt og tørt indeklima

I filmen giver Maja og Mogens dig også gode idéer til, hvordan du både gemmer kabler og højttalere helt væk! Se med …

Vi er på besøg hos Maja og Mogens Jepsen i Hedensted. Nærmere betegnet Lille Dalby Bakker. 

Hér bliver vi mødt af grønne arealer så langt øjet rækker – i et let kuperet terræn – og har både kig til græssende kvæg og golfbane.

 ”Vi bruger jo dagligt lys og el-installationer, så for os er det vigtigt, at alle installationer fungerer – og det har de gjort fra dag ét,” smiler Maja, som er én af de to nyslåede ejere af et skønt og rummeligt étplanshus.

{

IC Electric har leveret ”alt i el” inklusiv vores ventilation, netværk til fjernsyn og en superstærk internet-løsning.

Vi har nemlig valgt en løsning, som er forbundet via en række access points, som gør vores Wi-Fi meget stærkere end det, vi normalt har været vant til.

Mogens Jepsen
Kunde og nyslået husejer

Løsningen fra IC Electric består af:

  • Ventilation med køl, der sikrer et sundt indeklima, lavere temperatur og luftfugtighed samt optimering af dit varmeforbrug.
  • Indendørs og udendørs belysning inkl. lysdæmpning på spots.
  • El-installationer til hårde hvidevarer og luft/vand varmepumpe.
  • Afbrydere og stikkontakter både inde og ude.
  • Forberedelse til ladestation for elbil.
  • Antenne, LAN-stik og internet.
  • Netværk til trådløst Wi-Fi.
  • Efterfølgende service.

Vores ændringer og nye idéer bliver modtaget med stor lydhørhed

”Vores samarbejde med IC Electric kommer qua Carsten Due.

Jeg har kendt Carsten igennem mange år, og jeg ved, at han har nogle gode værdier. Jeg stoler meget på ham, så derfor var det et nemt valg at indgå samarbejde med IC. Og vi har været meget tilfredse med samarbejdet og den lydhørhed, vi har mødt,” påpeger Mogens.

Maja supplerer: ”Undervejs i byggeprocessen skifter vi forskellige elementer ud, fordi der opstår nye behov: Blandt andet ønsker vi at få installeret en anden emhætte end den, vi har talt om på byggemødet – og det er der heldigvis stor forståelse for.

Vores nye ønske betyder dels, at vi skal have et ekstra lampeudtræk hér i køkkenet – dels skal der installeres en helt anden løsning i forbindelse med emfang, som nu skal integreres i væggen. Og vi er meget tilfredse med den dialog, vi har med IC, når ændringerne skal udføres.      

Sådan sparer du penge på varmen og får et sundt og tørt indeklima
En stærk netværksforbindelse er HØJT prioriteret!

En stærk netværksforbindelse er HØJT prioriteret!

”Vi starter byggeprocessen ud med et møde, hvor vi taler alle rum igennem, ét ad gangen. Hér taler vi om, hvilke muligheder vi har for belysning og installationer som stikkontakter og afbrydere. Og for Wi-Fi!

Vi har jo en tro på, at Wi-Fi er kommet for at blive …, og vi har derfor fravalgt antennestik i flere værelser til fordel for en stærk netværksforbindelse, som vi har prioriteret højt,” smiler Maja.

”Vi har haft stor glæde af, at vi hos IC har kunnet komme med ønsker undervejs i processen, og at der er blevet lyttet til de ønsker. Og ikke bare lyttet, men også ydet en kvalificeret rådgivning”   

Ventilation med køl sikrer dig et sundt indeklima, et optimeret varmeforbrug samt en lavere luftfugtighed og temperatur 

I nybyggede huse skal alle husejere opfylde en række bygningsreglementer – og her er det blandt andet et krav, at vi installerer ventilation.

Undervejs i processen får vi derfor en god snak med IC om, hvilke typer ventilationsanlæg, der findes, imens vi bliver klogere på, hvilket behov for ventilation, vi selv har.

”Mogens og Maja har valgt et ventilationsanlæg fra Nilan med indbygget køl. Og det har de gjort, fordi de har store facadevinduer mod syd, som giver dem en masse varmeindstråling,” forklarer Per Christensen fra IC Electric og fortsætter:

”Et ventilationsanlæg med køl er ikke det samme som aircondition, men det giver dig mulighed for at sænke temperaturen 5 til 6 grader, ligesom det sørger for, at den høje luftfugtighed, vi typisk oplever i sommermånederne, bliver sænket. Og luftfugtigheden er den, der gør, at vi sveder.

Fordi ventilationen er med køl, opnår Mogens og Maja det bedst mulige indeklima, da de både kan indstille temperaturen, afkøle huset og på den måde holde varmen i skak.

Vores ventilation udskifter imidlertid også automatisk luften i huset, så familien ikke selv behøver at lufte ud.

Og ud over at Maja og Mogens får frisk luft ind i huset flere gange i timen, sørger ventilationen også for, at det giftige radon, der trænger ind fra undergrunden, bliver fjernet. I dag er det nemlig stadig sådan, at uanset hvor meget et nybygget hus er beskyttet imod radon, vil der altid trænge noget ind – og det fjerner ventilationen,” påpeger Per.

”Den varme, der er i ventilationen, cirkulerer og bliver også brugt til at varme vores vand op. Der er derfor meget energioptimering i valg af ventilation. En optimering, som også gør det godt i forhold til vores varmeregning,” supplerer Mogens Jepsen.

Ventilation
Ventilation
Du får fed lyd med skjulte højtalere

Du får fed lyd med skjulte højtalere

”Mogens har fået den gode idé at installere højttalere oppe under vores loft – og det er elektrikerne fra IC helt med på. Vi har derfor fået trukket kabler og lavet ekstra stik i vores gang, så vi nu har lyd her i køkken-alrummet, der kommer fra skjulte højtalere.

Det har betydet meget for os, at vi har haft en tæt dialog med den elektriker, IC har haft i vores hus til at udføre vores installationer. Han har hele tiden holdt os ajour og løbende briefet os op på, hvor langt de er nået og hvor meget, de mangler.                                                                          

Alt er leveret i forhold til vores aftaler – det er leveret godt – og vi har været trygge hele vejen igennem vores byggeprojekt,” slutter Maja og Mogens.

Tænker du på at bygge nyt? Få vores hjælp til alt det el-tekniske.  
Morten Jensen

Benjamin B. Jørgensen
Projektleder installation

Tlf. 2093 1224
bbj@ic-electric.dk