Fra lærling til 10-års jubilar: Gensidig tillid og evnen til at omstille sig er altafgørende!

Per Christensen ⇨ 10-års jubilar hos IC Electric

”Jo, det er rigtigt! Jeg er kun 29 år og har allerede været en del af IC Electric-familien i 10 år,” smiler Jacob Bording Rytter, imens han fortsætter:

”Og dét, jeg oplever som det bedste ved at være en del af IC, er den tillid, de udviser her i virksomheden. Den sætter jeg virkelig stor pris på. Kombineret med den frihed, der følger med ansvaret for egne projekter.”

 

 

IC investerer i lærlinge

Før jeg kommer i lære som elektriker her hos Carsten Due, læser jeg faktisk en HTX og har derfor en teknisk gymnasial uddannelse med mig i bagagen, da jeg møder IC Electric.

Men eftersom jeg dengang bare var en stor knægt på 19 år, kan jeg ikke prale af, at jeg kom med en solid el-faglig baggrund. Jeg skal lære alt om faget fra bunden og er heldigvis havnet i en virksomhed, hvor alle meget gerne vil hjælpe og lære fra sig.

Og i dag ser jeg det som mit held, at IC netop er en virksomhed, der altid har haft stort fokus på at uddanne fremtidens faglærte arbejdskraft. De er ikke spor bange for at investere i lærlinge og gør meget ud af at udvise tillid og give os ansvar for på den måde at se, hvordan vi vokser med det. Allerede fra starten.

I min læretid har jeg derfor altid haft enormt meget frihed og begynder faktisk at løse opgaver på egen hånd efter 6 måneder som lærling. Reelt betyder det, at når jeg fik ansvaret for at lave et nybygget hus, var det mig og ikke en svend, der havde det overordnede ansvar for at følge projektet til dørs.

Og sådan er det heldigvis stadigvæk.

Det er en enorm tillidserklæring! Og det er sådan, Carsten er. Her i virksomheden er det ikke et must, at du skal køre sammen med en svend i hele din læretid. Som lærling lærer du bedst ved selv at have ansvaret for egne opgaver med det sikkerhedsnet, der er i, at du altid har mulighed for at få hjælp.

 

Industri er min rette hylde!

Mine (første) 10 år her hos IC har været omskiftelige på den fede måde!

Vi har en super god mester og ledelse, som er meget lydhøre. Det betyder, at min arbejdsdag ser noget anderledes ud i dag, end da jeg blev ansat.

Jeg er flyttet over i vores industriafdeling og laver stort set ikke længere husinstallationer. Og jeg må sige, at Industri er min rette hylde!

Jeg har min daglige gang hos Boligbeton, som er én af vores faste kunder. Og fordi IC spænder så bredt, at vi både dækker over Klima & Energi, Installation og Sikring, er vi uddannede til at arbejde hele vejen rundt om kunden og kan derfor sagtens installere en varmepumpe, selvom det normalt ville være en opgave for Klima & Energi.

På den måde supplerer vi hinanden godt og har altid mulighed for at lære nyt internt i virksomheden i stedet for at skifte job og flytte over til en anden.

Så hvad er du generelt allerbedst til?  

Jacob tøver, og der går en rum tid, før han igen får tungen på gled:

”Jeg er god til at løse problemer. Altså, hvis der er en fejlfinding på en maskine, der ikke gør, som den skal, så plejer jeg at være rimelig god til at se logikken i, hvorfor den ikke arter sig.

Min stærkeste side er nok fejlfinding. Men jeg går da bestemt ikke ad vejen, når der skal laves:

  • PLC-styringer
  • reparationer på maskiner
  • programmering i forhold til sikkerhed.     

Jeg tror faktisk, det lønner sig i jobbet, at jeg løber så meget i min fritid,” griner Jacob og fortsætter:

”Jobbet som industri-elektriker er lidt en livsstil. Vi løber for kunden. Sådan er det i hvert fald for mig. Og så har jeg nogle supergode kolleger, som jeg går sammen med hver dag. Vi hygger os og passer på hinanden.

Og når jeg har fri, er jeg så heldig at dele dobbeltseng med min skønne forlovede,” slutter 10-års jubilaren med et glimt i øjet 😉

Jacob Bording

Jacob Bording
Automation Engineer

Tlf. 2886 1425
jr@ic-electric.dk