10-års jubilar går forrest i miljøets tjeneste og brænder for grøn energi!

Per Christensen ⇨ 10-års jubilar hos IC Electric

”Du ved – da vi gik i folkeskole, kunne tiden godt snegle sig afsted. Sådan var det i hvert fald for mig. Det var de absolut længste 10 år i mit liv!” griner Per Christensen, som er nyudklækket 10-års jubilar her hos IC Electric.

 

”Hér i virksomheden er mine første 10 år nærmest fløjet afsted! Måske har det noget med alderen at gøre? Måske er det bare fordi, jeg er super glad for mit job?” smiler Per og fortsætter:

”Carsten Due og jeg har en lang historie sammen. Carsten tog mig faktisk i lære som elektriker ved Kjærgaard El helt tilbage i 1988. Dengang var jeg bare en stor knægt på 20 år med lidt for meget uro bagi til at færdiggøre uddannelsen som datamekaniker. Det var jeg slet ikke moden nok til. Jeg skulle ud at have skidt under neglene og nogle større kabler imellem hænderne!

Efter endt læretid flyver jeg ret hurtigt fra reden. Jeg skal ud for at lære alle facetter af branchen at kende hos andre installatører, og har blandt andet arbejdet meget dybdegående med tyverialarmer, kameraovervågning og adgangskontrol.

 

I 2011 vender jeg hjem …

I 2011 er det imidlertid på tide at slå pjalterne sammen end Carsten igen, og jeg bliver ansat som projektleder her i virksomheden. Dengang var vi knap så mange, som vi er i dag – og i de 10 år, der er gået, er der nærmest ikke den stilling, jeg ikke har haft.

Du kan i hvert fald godt sige, at jeg om nogen kender IC Electric ud og ind. Jeg er ret meget all-round og har fingeren på pulsen i forhold til alt det, vi laver indenfor el-installationer, data, alarmer, kameraovervågning, adgangskontrol, ventilationsanlæg, procesudsugning, solcelleanlæg og varmepumper.

I dag arbejder jeg primært som projektleder og salgskonsulent. Og i den rolle bruger jeg en del tid på at beregne tilbud både til privat og til erhverv, lave opsøgende salg, besøge kunder, skrive projektbeskrivelser og briefe montørerne op på opgaverne.

 

Energioptimering står mit hjerte allernærmest!

Det, der står mit hjerte allernærmest, er energioptimering.

I 2020 afslutter jeg en akademiuddannelse i Energiteknologi, hvilket betyder, at IC Electric nu er godkendt til at levere og installere løsninger indenfor vedvarende energi – ligesom vi er VE-godkendt i at søge tilskud til installering af energi-rigtige varmepumpeanlæg, ventilationsanlæg og solceller.

Og alt sammen med det for øje, at du som kunde:

  • sparer penge på din energi og dit varmeforbrug
  • får bedre og billigere opvarmning
  • får en grønnere profil.

I Danmark er vi førende i energioptimering – og det er nu engang mere miljørigtigt at lægge de fossile brændstoffer som olie og gas på hylden for i stedet at prioritere sol- og vindenergi som strømkilde til vores varmepumper og dermed til opvarmning.

Og når vi taler om opvarmning, er varmegenvinding via et ventilationsanlæg en ekstra gevinst. Både for din pengepung og for miljøet – og så opnår du ydermere et bedre indeklimaet. Når varmen bliver genanvendt, sparer du nemlig energi på opvarmning og kan derfor holde døre og vinduer lukkede.

 

Få et kig på den private Per

Hvad laver du så, når du ikke er på arbejde?

Altså, jeg kan jo ret godt lide at være praktisk og bygge lidt forskelligt med min hænder.

Håndværkeren i mig skal have lidt føde en gang imellem – og så hjælper jeg gerne mine venner og naboer med at opføre et skur, en hønsegård eller hvad de nu står og har brug for. Vel at mærke, når jeg ikke lige flyver … 😊

For år tilbage uddannede jeg mig til privatpilot og har fløjet en del, men nu hvor familien er blevet større og tiden mere knap, er det småt med luft under vingerne.

Til gengæld er jeg beriget med en skøn hustru, 3 dejlige unger, katte, høns og fisk,” slutter en 10-års jubilar med let til smil.

Morten Jensen

Benjamin B. Jørgensen
Projektleder installation

Tlf. 2093 1224
bbj@ic-electric.dk